вітряк INVELOX
Джерело: InfoNova.org.ua

За матеріалами: rnd.cnews.ru

Компанія SheerWind розробила оригінальну вітроелектростанцію, яка виробляє на 600% більше електроенергії, ніж традиційні.

Вітряк під назвою INVELOX відрізняється незвичайним дизайном і являє собою вигнуту трубу змінного перерізу, яка ефективно утилізує енергію вітру. Фактично, INVELOX - це набір розтрубів-повітрезабірників, які захоплюють вітер і через трубу, що звужується, підводять повітряний потік до лопатей електрогенератора. Подібний дизайн має масу переваг: конструкція безпечна, оскільки немає величезних відкритих лопатей; проста у спорудженні та експлуатації; на виході з турбіни виходить корисний (наприклад д ... Читати далі »

Просмотров: 478 | Добавил: Fizik | Дата: 16.05.2013

гравітаціяДжерело: Новини науки і техніки

Першоджерело: www.phys.org

Опублікована майже століття назад (в 1915 році) загальна теорія відносності Альберта Енштейна, знову отримала підтвердження. Досліджуючи пульсар PSR J0348+0432 вчені самі того не очікуючи, виявили що теорія Енштейна працює і в екстремальних умовах.

Деякі вчені припускають, що в певних умовах теорія відносності Енштейна не працює. Наприклад, вона несумісна з квантовою теорією, а також вона не повинна була точно передбачити ... Читати далі »

Просмотров: 6830 | Добавил: Fizik | Дата: 16.05.2013