На офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки (у рубриці "Громадське обговорення")  розміщено Проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років.

Проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років підготовлений експертною групою при Міністерстві освіти і науки, створеною у липні 2014 року.

Зазначимо, що досвід попередніх обговорень таких проектів свідчить, що їх зазвичай сприймають як директивний документ.

Автори документу наголошують, що проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років – відкритий  документ, призначений для вільної дискусії за участю всіх зацік ... Читати далі »

Просмотров: 663 | Добавил: Fizik | Дата: 09.11.2014

квантовий чипДжерело: InfoNova.org.ua

За матеріалами: vesti.ua

Експерти Національної фізичної лабораторії (NPL), бермінгемського університету та військові інженери з науково-технологічного парку Портон Даун, що працює в інтересах ВПК Великобританії, приступили до розробки навігаторів, яким не потрібні навігаційні супутники.

В основі роботи нового пристрою лежить квантовий мікрочип, який вимірює полярність і величину магнітного поля. Порівнюючи ці параметри з магнітною картою, закладеною у пам'ять пристрою, квантовий навігатор здатний визначити власне місце розташування з вищою точністю, ніж традиційні GPS-аналоги.

Магнітні навігатори мають кілька особливостей, які роблять їх незамінними для військових (ось чому ... Читати далі »

Просмотров: 615 | Добавил: Fizik | Дата: 09.11.2014