wb-g3gqbuzqДжерело: Інфо-Світ. Новини науки і техніки

Якою б парадоксальною і неможливою виглядала ідея заплутаності фотонів, які ніколи не перетиналися в часі, – ще торік німецьким фізикам під керівництвом Joachim von Zanthie вдалося теоретично обгрунтувати можливість створення такого виду квантової заплутаності. Тепер же, команда вчених з Ізраїлю, під керівництвом Hagai Eisenberg, довела на практиці можливість створення цього явища .

Дослідникам з Єврейського університету в Єрусалимі (Hebrew University of Jerusalem) вдалося зв’язати явищем квантової заплутаності фотони, які існували в різні моменти часу та ніколи не перетиналися один з одним. У роботі, опублікованій в журналі Physical Review Letters, вчені пояснюють, що пров ... Читати далі »

Просмотров: 469 | Добавил: Fizik | Дата: 04.06.2013

вітряк INVELOX
Джерело: InfoNova.org.ua

За матеріалами: rnd.cnews.ru

Компанія SheerWind розробила оригінальну вітроелектростанцію, яка виробляє на 600% більше електроенергії, ніж традиційні.

Вітряк під назвою INVELOX відрізняється незвичайним дизайном і являє собою вигнуту трубу змінного перерізу, яка ефективно утилізує енергію вітру. Фактично, INVELOX - це набір розтрубів-повітрезабірників, які захоплюють вітер і через трубу, що звужується, підводять повітряний потік до лопатей електрогенератора. Подібний дизайн має масу переваг: конструкція безпечна, оскільки немає величезних відкритих лопатей; проста у спорудженні та експлуатації; на виході з турбіни виходить корисний (наприклад д ... Читати далі »

Просмотров: 478 | Добавил: Fizik | Дата: 16.05.2013

гравітаціяДжерело: Новини науки і техніки

Першоджерело: www.phys.org

Опублікована майже століття назад (в 1915 році) загальна теорія відносності Альберта Енштейна, знову отримала підтвердження. Досліджуючи пульсар PSR J0348+0432 вчені самі того не очікуючи, виявили що теорія Енштейна працює і в екстремальних умовах.

Деякі вчені припускають, що в певних умовах теорія відносності Енштейна не працює. Наприклад, вона несумісна з квантовою теорією, а також вона не повинна була точно передбачити ... Читати далі »

Просмотров: 6832 | Добавил: Fizik | Дата: 16.05.2013

http://hq-wallpapers.ru/wallpapers/13/hq-wallpapers_ru_holidays_60483_800x600.jpgДорогі колеги, ветерани й учасники війни!

Прийміть мої щирі вітання зі світлим і радісним святом — Днем Перемоги!

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, і трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.

Напередодні цього світлого дня бажаю Вам, дорогі наші ветерани, великого щастя, здоров’я, оптимізму та активного довголіття! Нехай у Ваших родинах панує злагода і спокій, а оселі повняться достатком!

Зі святом, дорогі ветерани!

Просмотров: 389 | Добавил: Fizik | Дата: 09.05.2013

Шановні друзі!
 

http://kalush-plast.at.ua/_nw/0/s65481.jpgЩиросердечно вітаю Вас із світлим та величним святом Христового Воскресіння, яке уособлює, перемогу віри, надії та любові, торжество істини та справедливості, праведності і величі духу. Кожен із нас сприймає його із відкритою душею і чистим серцем, почуттям радісної благодаті та очищення, віри у краще майбутнє.

Нехай свято Воскресіння Христового наповнює Ваше життя світлом і радістю, додає наснаги та енергії, а ваше серце буде сповнене вірою у перемогу добра, як сповнені цим світлі миті Великодня! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 

 

З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаю!
Жити в радості й любові від душі баж ... Читати далі »
Просмотров: 570 | Добавил: Fizik | Дата: 04.05.2013

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 »