titleВічна пам'ять і подяка людям, що загинули за Україну!
Героям слава!

Ви, ветерани, нині діди -
У боях пройшов ваш зоряний час
Привітати з Днем Святої Перемоги
Дозвольте, дорогі, вас!
Ворог вас на частини рвав снарядом,
Ворог не шкодував на вас свинець ...
Спасибі, що ще ви поруч -
Захисник Батьківщини, боєць -
Чоловік! Дідусь! Батько!

Просмотров: 460 | Добавил: Fizik | Дата: 09.05.2014

випромінювання ЗемліДжерело: InfoNova.org.ua

За матеріалами: rnd.cnews.ru

Вчені запропонували спосіб використання простого випрямляча струму для поглинання і перевипромінювання інфрачервоного світла, який випускає наша планета. Розрахунки показують працездатність ідеї, що пропонує новий спосіб генерації чистої енергії.

Фізики з Гарвардської школи інженерних і прикладних наук (SEAS) запропонували пристрій, який може перетворювати енергію ІЧ-випромінювання в електрику. Як відомо, наша планета нагрівається Сонцем, і у порівнянні з навколишнім космічним простором вона дуже гаряча. Завдяки останнім технологічним досягненням, ця різниця температур може бути перетворена у постійний струм (DC). По-суті, випро ... Читати далі »

Просмотров: 531 | Добавил: Fizik | Дата: 31.03.2014

двигун зовнішнього згорянняДжерело: InfoNova.org.ua

За матеріалами: rnd.cnews.ru

Новий тип двигуна згоряння пройшов весь цикл випробувань і готовий до масового виробництва. Не виключено, що новий простий багатопаливний мотор зможе замінити звичний двигун внутрішнього згоряння.

Компанія Cyclone Power Technologies оголосила про завершення розробки і тестування багатопаливного двигуна нового типу. На даний час почався етап комерціалізації новинки, а також її сертифікації для автомобільної промисловості.

Новий тип двигуна під назвою Waste Heat Engine (WHE) є пристроєм для перетворення теплової енергії згоряння палива у механічну роботу. Власне, те ж саме робить і двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ), але ... Читати далі »

Просмотров: 783 | Добавил: Fizik | Дата: 20.01.2014

МКСДжерело: Інфо-Світ

Американці оголосили про плани зберегти Міжнародну космічну станцію щонайменше до 2024 року. Таким чином, МКС повинна буде проіснувати на 4 роки довше раніше передбаченого терміну.

За словами представника NASA Білла Герстенмайера, експлуатація станції після 2020 року дає значні переваги у вигляді можливості проведення на орбіті новаторських наукових експериментів, а тому протягом наступних чотирьох років після цього терміну космічне агентство збереже фінансування МКС у розмірі 3 млрд доларів щорічно.

Нагадаємо, що цьогоріч МКС виповниться уже 16 років. Загадаємо також про те, що торік NASA і його партнери озвучували ідею продовження польотів до МКС до 2028 року, і цей варіант ще може бути розглянуто пізніше.

Просмотров: 412 | Добавил: Fizik | Дата: 20.01.2014

Хай Новий рік з добром прийде,
Здоров’я, успіх принесе,
Різдво з колядою нехай завітає,
І щастя безмежним благословляє!
Хай щастить у добрих справах

І працюється на славу,
В Нови
й рік здійсняться мрії
Втіляться в життя надії!
Нехай небо посміхнеться
І завжди все удається
З Новим роком! В добрий час!
Із Різдвом вітаєм Вас!

Просмотров: 521 | Добавил: Fizik | Дата: 31.12.2013

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 12 13 »