21:45
Фізики знайшли гравітаційні хвилі Ейнштейна
 
Фізики знайшли гравітаційні хвилі Ейнштейна
Гравітаційні хвилі шукали 100 років
 

Джерело:  Корреспондент.net

"Брижі просторового часу" були передбачені Ейнштейном.

Існування гравітаційних хвиль вперше вдалося підтвердити під час експерименту. Про це повідомляєReuters з посиланням на заяви з прес-конференції наукової колаборації LIGO у Вашингтоні.

Зазначається, що наукова спільнота 100 років чекала на відкриття гравітаційних хвиль.
 
"Ми виявили гравітаційні хвилі. Ми це зробили!" - заявив виконавчий директор LIGO Девід Рейц.
 
За словами ученого, хвилі утворилися в результаті зіткнення двох масивних чорних дір, які перебувають на відстані 1,3 млрд світлових років від Землі. Сигнал фізики отримали 12 вересня 2015 року.
 
Коли хвилі досягли Землі, вони змістили промінь лазерного детектора на одну тисячну діаметра протона. Отримані коливання група вчених перетворила в звук.
 
 
"Це саме те, що було передбачене загальною теорією відносності Ейнштейна", - повідомив Рейц.
 
Відкриття гравітаційних хвиль, або "бриж просторового часу", - поворотне відкриття, яке прокладе шлях для нового етапу дослідження космосу, стверджують представники колаборації.
 
Гравітаційні хвилі були передбачені Альбертом Ейнштейном 100 років тому. З тих пір фізики намагалися виявити докази їх існування, однак прямих свідчень знайдено не було.
 
The Guardian пише, що за відкриття гравітаційних хвиль, напевно, присудять Нобелівську премію.
 
 
Раніше повідомлялося про те, що за допомогою загадкових FRB-радіоспалахів, які дехто сприймає за сигнали іншопланетян, можна перевірити теорію відносності Ейнштейна.
 
У грудні минулого року учені повідомили про те, що надмасивні чорні діри в центрах галактик не ростуть нескінченно, а після досягнення маси в 50 млрд Сонць їх диск акреції розпадеться і вони більше не поглинатимуть матерію.
 
А у вересні учені запропонували гіпотезу, що пояснює просторову тривимірність спостережуваного Всесвіту і можливі причини його раннього інфляційного розширення.
 
Четвертого вересня повідомлялося про те, що фізики вперше створили магнітний тунель в просторовому часі - "кротову нору", яка з'єднує на магнітному рівні два віддалених один від одного регіони простору.
Переглядів: 852 | Додав: Fizik | Теги: теорія, Ейнштейн, Гравітація, фізика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]