15:05
З'явилися перші фото з телескопа Джеймса Вебба

Джерело: Корреспондент.net

З явилися перші фото з телескопа Джеймса Вебба

Фото: twitter.com/NASA
Телескоп Джеймса Вебба

Раніше в агентстві заявляли, що кадри кардинально відрізнятимуться від космічних знімків, зроблених аналогічними космічними телескопами.

NASA показало перші знімки, зроблені в космосі за допомогою найдорожчого телескопа Джемса Вебба. Фото з'явилися у Twitter агентства в п'ятницю, 11 лютого.
 
Прогнозувалося, що знімки будуть розмитими та повторюваними з 18 сегментів головного дзеркала Вебба.
 
"Ранні інженерні зображення, отримані на цьому етапі процесу, званому "ідентифікацією сегментного зображення", об'єднують понад 1000 зображень, щоб сформувати 18 несфокусованих версій однієї зірки. Це є відправною точкою для поступового об'єднання дзеркальних сегментів Вебба в одну точну систему", - повідомляє агентство.
 
На знімках відображена зірка HD 84406. Це сонцеподібна зірка в сузір'ї Великої Ведмедиці, яка включає зірковий візерунок Великий Ківш, розташований, приблизно, за 260 світлових роках від нас. Вона занадто тьмяна, тому її неможливо побачити неозброєним оком.
 
 
Зазначимо, космічний телескоп Джеймса Вебба, вартістю 10 мільярдів доларів, є найбільшим і найпотужнішим із колись занедбаних космічних телескопів. Зараз він перебуває в точці спостереження, званою точкою Лагранжа Земля-Сонце 2, стабільної області космосу, приблизно, за один мільйон миль від Землі у напрямку від Сонця.
 
 
Нагадаємо, телескоп Джеймса Вебба - це спільна робота американських (NASA), європейських (ESA) та канадських (CSA) космічних агенцій. Його зібрали у 2019 році.
Переглядів: 815 | Додав: Fizik | Теги: Видео, Фото, телескоп, NASA, космос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]