двигун зовнішнього згорянняДжерело: InfoNova.org.ua

За матеріалами: rnd.cnews.ru

Новий тип двигуна згоряння пройшов весь цикл випробувань і готовий до масового виробництва. Не виключено, що новий простий багатопаливний мотор зможе замінити звичний двигун внутрішнього згоряння.

Компанія Cyclone Power Technologies оголосила про завершення розробки і тестування багатопаливного двигуна нового типу. На даний час почався етап комерціалізації новинки, а також її сертифікації для автомобільної промисловості.

Новий тип двигуна під назвою Waste Heat Engine (WHE) є пристроєм для перетворення теплової енергії згоряння палива у механічну роботу. Власне, те ж саме робить і двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ), але ... Читати далі »

Просмотров: 784 | Добавил: Fizik | Дата: 20.01.2014

МКСДжерело: Інфо-Світ

Американці оголосили про плани зберегти Міжнародну космічну станцію щонайменше до 2024 року. Таким чином, МКС повинна буде проіснувати на 4 роки довше раніше передбаченого терміну.

За словами представника NASA Білла Герстенмайера, експлуатація станції після 2020 року дає значні переваги у вигляді можливості проведення на орбіті новаторських наукових експериментів, а тому протягом наступних чотирьох років після цього терміну космічне агентство збереже фінансування МКС у розмірі 3 млрд доларів щорічно.

Нагадаємо, що цьогоріч МКС виповниться уже 16 років. Загадаємо також про те, що торік NASA і його партнери озвучували ідею продовження польотів до МКС до 2028 року, і цей варіант ще може бути розглянуто пізніше.

Просмотров: 414 | Добавил: Fizik | Дата: 20.01.2014