Дізнайтеся секрет решіток.

Раз ви тут, значить, шукаєте чого-небудь, що зможе відвернути вас від звичних справ і злегка пожвавити та навіть розбурхати голову. Точно? Тоді ця задачка на кмітливість — що треба! Попри те, що на перший погляд вона здасться вам дійсно непростою, після хвилини роздумів все повинно виявитися очевидним, інформує Ukr.Media.

Готові спробувати свої сили та протестувати кмітливість на рівні середньої школи?

Історія головоломки родом з США

Таку візуальну головоломку пропонують вирішити кожному учню початкової школи Сполучених Штатів, який бажає потрапити на навчання в середню школу. Кожен, хто її розв'язує, отримує повну оплату наступних занять у школі та перспективу працевлаштування в одній із найпрестижніших американських організацій.

Що може показати головоломка

В основному, головоломка-тест на кмітливість здатна розповісти про рівень вашої здатності вирішувати неординарні завдання. Саме таке мислення, неординарне, покликана виявити візуальне завдання «Решітки».

 

Сама головоломка не представляє з себе якусь нерозв'язну задачу. Досить підійти до її вирішення будь-яким нестандартним способом, уникаючи звичні та шаблонні. Адже цей тест покликаний виявити саме неординарність мислення і готовність застосовувати нетрадиційні методи для вирішення завдань!

Готові спробувати свої сили? Тоді негайно приступайте!

«Решітки»: спробуйте вирішити головоломку

Розгляньте рівності. На місці знаку питання має бути число.

Зможете визначити, яке?

Відповідь на завдання та способи її вирішення

Ну що, вийшло? Якщо ні, не сумуйте. А якщо все виявилося дуже просто, то перевірте себе: чи таким же методом ви прийшли до рішення.

1. Перший метод передбачає перемноження кількості прямих ліній по горизонталі та вертикалі. У першій рядку це 3х3, у другому 1х1, а у третьому 2х2. Разом маємо: 9, 1, 4.

2. Другий метод передбачає перерахунок перетинів. Точок, в яких лінії перетинаються. Як і в минулому прикладі, перший рядок має 9 перетинів, другий 1, а третій 4.