Для цього є кілька дієвих способів.

Останнім часом у новинах і оглядах почало все частіше з'являтися слово "брейнбілдинг". Саме так професіонали називають постійну роботу над своїми когнітивними здібностями. Чи можна накачати мозок у домашніх умовах? Спробуємо розібратися, інформує Ukr.Media.

Функції пам'яті, уваги, мислення краще розкриваються в комфортних умовах. Що вам найбільше до душі? Ідеальна тиша або шум моря? Аромат кав'ярні або морський бриз? Якщо змінити офіс на більш комфортні умови прямо зараз не можна, спробуйте обдурити мозок. Наприклад, увімкніть у навушниках шум моря. А запах кав'ярні легко відтворить аромадифузор.

Позитивне мислення — найкраще, що ви можете дати мозку

Ні, це не доля поверхневих людей. Оптимісти дійсно краще планують виконання завдань і швидше досягають цілей. Постійний рівень стресу не тільки знижує наші когнітивні функції, але і може збільшити ризик захворювань. Не витрачайте свої емоції даремно і не концентруйтеся на невдачах: нехай вони стануть необхідним досвідом на шляху до успіху.

Заохочуйте себе

Дофамін і серотонін — гормони, які відповідають за відчуття задоволення. Під час викиду дофаміну в кров, мозок дійсно починає деякий час посилено працювати. Більш стійка продуктивність забезпечується серотоніном: цей гормон виробляється, якщо людина займається улюбленою справою, спілкується з приємними їй людьми.

 

Грайте в шахи та інші ігри, які змушують мислити

Ці ігри чудово розвивають мислення. Якщо ви вважаєте, що ваш рівень гри у шахи дуже гарний, тоді спробуйте пограти із сильними суперниками!

Годуйте мозок правильно!

Особливо якщо досі не можете до кінця розповісти жодного вірша зі шкільної програми, а про дні народження знайомих вам нагадує Facebook.

Волоські горіхи

Чи не головна їжа для ерудита! Вони навіть зовні схожі на мозок. П'ять горіхів на день — і ви будете забезпечені лецитином, що поліпшує роботу мозку і активізує пам'ять. Ще горіхи корисні, якщо ви раптом живете в умовах підвищеної радіації.

Риба

Небагатослівна і холодна, вона багата на йод. У її м'ясі містяться жирні кислоти омега-3, що забезпечують швидкий приплив енергії, необхідної для передачі імпульсів у клітинах мозку. Вони регулюють рівень холестерину в крові та покращують роботу судин. Якщо будете з'їдати хоча б 100 грамів риби на день, у вас збільшиться швидкість реакції і ви знизите ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Гарбузове насіння

Висипте пів склянки його в кишеню піджака і під час офісних скандалів покращуйте пам'ять і змушуйте мозок швидше міркувати. Все завдяки цинкові.

Шпинат

Додавайте його до ранкового омлету два-три рази на тиждень. Лютеїн, що міститься в шпинаті, захистить клітини мозку від передчасного старіння.

Шавлія

В університеті Джона Хопкінса з'ясували, що шавлія пригнічує дію амінокислот, що відповідають за порушення пам'яті. Тепер там щодня п'ють чай з шавлією і все про всіх пам'ятають.