Завдяки гідравлічним процесам робот здатний без проблем пересуватися по нерівній поверхні планети.

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США оголосило, що створений ними робот Valkyrie повинен допомогти людям освоїти територію Марса і Місяця, інформує Ukr.Media.

Розробка способів колонізації червоної планети зараз є одним з найбільш важливих напрямків у науці. Улітку 2020 року NASA планує відправити туди марсоходи в рамках місії «Марс-2020» (Mars 2020 Rover Mission). Головна мета експедиції — дослідити середовище і поверхню Марса, і геологічні процеси, що відбуваються на планеті. Вчені хочуть з'ясувати, чи є там місцеві жителі на даний момент, і чи були вони в минулому.

 

Сьогодні NASA показало закінчену версію робота (представлену широкій публіці ще в 2015 році), який повинен допомагати людям освоїтися на Марсі.

Valkyrie — напівавтоматичний робот-гуманоїд, який самостійно може користуватися технічними інструментами та намічати алгоритми своєї поведінки. Завдяки гідравлічним процесам робот здатний без істотних проблем пересуватися по нерівній поверхні планети.

Valkyrie виглядає як Залізна Людина з коміксів, на його грудях емблема NASA, а на лівому плечі робота-патріота — прапор США. На думку розробників, колонізація Марса буде проходити безпосередньо з допомогою роботів Valkyrie. Ну а якщо місія з освоєнням планети провалиться, то робот буде допомагати людям у складно доступних поверхнях Землі.