16:13
Завдяки вивченню музики людина стає більш уважною

Джерело:   Ukr.Media

Музична підготовка підвищує «немузичні» когнітивні навички.

Люди, які отримують музичну освіту, мають можливість поліпшити свої когнітивні здібності. Результати нового дослідження показали, що завдяки вивченню музики можна стати більш уважним і без труднощів зосереджуватися на чомусь одному, інформує Ukr.Media.

Про те, що музика корисна для людського мозку, відомо вже давно. Раніше фахівці знаходили докази того, що музичні уроки покращують кровотік в області головного мозку, що відповідають за обробку інформації і складання логічних фраз. Нова наукова робота показала, що люди, які отримують музичну освіту, можуть бути уважніші інших людей.

Для участі в експерименті фахівці запросили 18 професійних піаністів, які займалися музикою не менше 12 років, а також 18 осіб, що не мають відношення до музики. Всі учасники мали пройти стандартний тест на увагу, а саме, переглядати різні зображення, які швидко з'являлися на екрані.

 

Команда перевірила, з якою швидкістю головний мозок реагує на зміну зображень. Увага гірша була у тих людей, у яких швидкість реакції на картинку була нижчою. Найкраще реагували на зміну зображень професійні музиканти.

Таким чином, саме ця категорія людей може швидше реагувати на зміни, що відбуваються навколо і концентруватися на тому, що важливо для виконання конкретної задачі. Примітно ще і те, що ефект посилюється з кожним роком безперервних занять музикою.

Вчені відзначили, що результати їх дослідження доповнюють існуючі свідчення того, що музична підготовка підвищує «немузичні» когнітивні навички. Вони переконані, що отримана інформація може бути використана в клінічній або освітній сфері. Наприклад, у процесі розробки шкільних програм можна враховувати вплив музики на розвиток пізнавальних здібностей.

Переглядів: 361 | Додав: Fizik | Теги: музика, Уважність, Наука та техніка, покращення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]